В Общите условия на сайта са описани подробно процесите на поръчки, доставки и плащане.
Тук ще бъдат синтезирани най-важните моменти.

1) Поръчките се извършват на страниците на Интернет магазина BBQ.bg от Потребителите, без значение дали са регистрирани или не. 
В момента на изпращане на поръчката, Потребителите се съгласяват с общите условия на сайта.

2) Поръчката е предварителна и подлежи на потвърждаване в три дневен срок от Доставчика. 
Това е свързано с проверка на наличностите по складовете и партньорите на Доставчика.

В тази връзка, ако потребителят е поръчал стоки от различни складове, то в своята поръчка ще види съобщение, че в поръчката има стоки от различни складове и ще трябва да се заплати за всяка пратка отделна доставка, освен ако в описанието на самата стока не е изрично указано, че тя е с безплатна доставка! В този случай, конкретно за тази стока, доставката ще бъде безплатна!
Потребителят има право да откаже цялата поръчка или само част от нея, ако прецени или да направи поръчка с повече от една доставка, която трябва да заплати при получаването на пратките.

Доставчикът е длъжен в три дневен срок да провери и потвърди по електронен път наличието на поръчаните артикули и след потвърждение от страна на Потребителя, поръчката се опакова и транспортира до Потребителя, по съглосования с него начин на доставка.

3) Потребителят е запознат с факта, че част от поръчаните продукти, може да не са налични към момента на поръчката и той има право да откаже цялостно или частично тази поръчка или да замени липсващите продукти, с аналогични такива, чрез упражняване на своята воля чрез функциите на сайта - Добавяне на нов артикул в кошницата и изпращането на поръчката до Доставчика.

4) Доставката се уточнява отделно с Потребителя и той предварително е информиран за стойността й.

5) Плащането се извършва при получаване на поръчката от куриер с Паричен Пощенски Превод (ППП) или предварително по банков път, след предварително издаване на фактура от страна на Доставчика.